لیماک صنعت استیل سبلان

جستجو
Close this search box.

فهرست محصولات

لاکتوز و تاثیر آن در بدن

لاکتوز و تاثیر آن در بدن

در طبیعت انواع مختلف قند وجود دارد. یکی از فراوان‌ترین انواع قند در طبیعت، ساکارز است. پس از ساکارز، نوبت به دی ساکارید طبیعی یا همان لاکتوز می‌رسد. لاکتوز در حقیقت همان قند شیر است. این قند به‌صورت طبیعی در شیر وجود دارد. این ماده به میزان متفاوت در شیر انواع حیوانات و حتی شیر انسان نیز وجود دارد. در این مقاله از لیماک، لاکتوز و تاثیر آن در بدن را بررسی خواهیم کرد.

 

لاکتوز و تاثیر آن در بدن

همانطور که در ابتدا گفتیم، لاکتوز یک قند طبیعی است که در شیر یافت می شود و کاربرد گسترده ای در صنایع غذایی و دارویی دارد. این ماده یک کربوهیدرات است. از نظر ساختاری یک دی ساکارید است (یک مولکول قند که از دو قند ساده تشکیل شده است) و از دو قند گلوکز و گالاکتوز تشکیل شده است. گلوکز را می توان در بسیاری از مواد غذایی دیگر نیز یافت اما تنها منبع شناخته شده گالاکتوز، لاکتوز است.

 

در صورت تمایل از محصولات شرکت لیماک که شامل بروز ترین دستگاه ها می باشد، دیدن فرمایید.

 

لاکتوز و تاثیر آن در بدن

 

مقالات مرتبط:

لبنیات و انواع آن

 

تاثیر لاکتوز در بدن

این قند برای افراد دیابتی بسیار مناسب است. به‌عنوان مثال اگر به یک فرد دیباتی 50 گرم گلوکوز داده شود، قند او حدود 146 میلی‌گرم در هر 100 میلی‌لیتر افزایش پیدا می‌کند. این در حالی است اگر همین 50 گرم را با لاکتوز جایگزین کنیم، قند خون آن فرد فقط حدود 74 میلی‌گرم در هر 100 میلی‌لیتر افزایش پیدا می‌کند. به همین خاطر این قند اثر بسیار مفیدی بر روی بدن افراد دیابتی می‌گذارد.

لاکتوز، منبع اصلی انرژی برای مغز و عضلات است. همچنین لاکتوز کمک می‌کند تا کلسیم و ویتامین D در بدن جذب شوند و به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند. برای افرادی که قادر به تحمل لاکتوز هستند، مصرف محصولات لبنی به عنوان یک قسمت مهم از رژیم غذایی توصیه می‌شود. همچنین این ماده باعث تولید اسید لاکتیک می‌شود. این ماده مانع رشد میکروب‌های قلیا‌دوست است. به همین خاطر به سلامت سیستم گوارش نیز کمک شایان توجهی می‌کند. حتی این ماده باعث تنظیم PH مدفوع انسان نیز می‌شود.

به طور کلی می توان خواص لاکتوز را به صورت زیر بیان کرد:

  • میزان مناسب شیرینی و حلالیت
  • خواص احیا کنندگی
  • قابلیت تثبیت پروتئین ها
  • تاثیر بر روند کریستالیزاسیون
  • خاصیت جذب کنندگی

 

عدم تحمل لاکتوز

بسیاری از افراد، با مصرف لاکتوز دچار ناراحتی گوارشی می‌شوند. این دسته افراد به عدم تحمل لاکتوز دچار هستند. بدن انسان برای تجزیه لاکتوز، به یک آنزیم با نام لاکتاز نیاز دارد. لاکتاز به‌صورت طبیعی در روده انسان تولید می‌شود. در حقیقت پس از 2 سالگی و زمانی که انسان دیگر شیر مادر مصرف نمی‌کند، میزان تولید لاکتاز کاهش پیدا می‌کند؛ اما برای برخی افراد، این میزان بسیار کم می‌شود و به حدود صفر می‌رسد.

 

لاکتوز و تاثیر آن در بدن

 

این دسته افراد به‌دلیل عدم وجود لاکتاز کافی، قادر به تجزیه لاکتوز نیستند. به همین خاطر لاکتوز در سیستم گوارشی آن‌ها هضم نمی‌شود و مشکلات گوارشی ایجاد می‌کند. این دسته عزیزان باید از محصولات بدون‌لاکتوز استفاده کنند. محصولات بدون‌لاکتوز فاقد لاکتوز نیستند؛ در حقیقت علاوه بر لاکتوز، مقداری لاکتاز را نیز همراه دارند. به همین خاطر فرد با مصرف آن‌ها دچار مشکلات گوارشی نمی‌شود.

 

کاربرد لاکتوز در صنایع غذایی

شیرینی پزی و قنادی:

صنعت شیرینی پزی از این ماده در تولید انواع خاصی از آب نبات ها استفاده می کنند. زیرا روند کریستالی شدن سایر قندهای موجود را تغییر می دهد و ساختار، بافت، قابلیت جویدن و ماندگاری را بهبود می بخشد.

می توان آن را در سطح 20 درصد به فوندانت ها اضافه کرد تا شیرینی آن ها را کاهش دهد؛ بدون این که بر سایر ویژگی های محصول تأثیر بگذارد. کاهش شیرینی، تقویت عطر و بو، بهبود رنگ، احساس بهتر دهان و بهبود ماندگاری از دلایل اصلی استفاده از لاکتوز (همراه با ساکارز، دکستروز و فروکتوز) در محصولات قنادی است. در تولید شیرینی های شکلاتی و به ویژه شکری، این ماده ماده به‌خوبی شناخته شده است.

 

لاکتوز و تاثیر آن در بدن

 

نانوایی:

در صنعت نانوایی، قند شیر می تواند خواص شورتنینگ ها (ظاهراً با به حداقل رساندن رتروگراسیون نشاسته) افزایش دهد. در نتیجه آن: بهبود کیفیت محصول، تسهیل عملیات پخت، افزایش حجم نان، بهبود ظاهر و افزایش ماندگاری رخ می دهد.

 

فرآورده های گوشتی و سوسیس:

در صنعت گوشت و سوسیس، به عنوان یک منبع کربوهیدرات برای تخمیر توسط کشت های استارتر، لاکتوز ممکن است به فرمولاسیون سوسیس خام افزوده شود. عمل تخمیر به منظور تولید اسید لاکتیک برای نگهداری (عامل نگهدارنده) انواع سوسیس های خشک (مانند سالامی) انجام می شود.

همچنین به قهوه ای شدن کنترل شده این محصولات (به دلیل واکنش میلارد) کمک می کند. در پوشاندن طعم های بد و مزه های ناشی از افزودن مواد امولسیون کننده، نمک ها، فسفات ها و سایر ترکیبات تلخ به اسیدها کمک می کند.

 

کلام آخر

لاکتوز یک قند طبیعی است که در شیر یافت می شود و کاربرد گسترده ای در صنایع غذایی و دارویی دارد. در این مطلب از لیماک صنعت استیل سبلان سعی کردیم لاکتوز را معرفی و تاثیر آن در بدن را بررسی کنیم. امیدواریم استفاده لازم را کرده باشید.

تگ های مرتبط

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی محصولات ما ...