طراح و سازنده ماشین آلات و خطوط تولید با طیف وسیعی از صنایع از جمله صنایع غذایی ، دارویی و شیمایی
LSC با سابقه بیش از دو دهه حضور فعال در بخش صنعت همانند مشاوری صادق و متعهد ، بهترین پیشنهاد ها را برای دستیابی به اهداف سرمایه گذاری در حوزه تاسیس ، تجهیز و توسعه واحد های تولیدی و صنعت ارائه می نماید.
امروزه تقاضای زیاد محصولات لبنی از جمله شیر و ماست و پنیر و… توسط مصرف کننده ها و عموم مردم و حاشیه سود بالای این صنعت تولیدی باعث شده است که سرمایه گذاران و کارآفرینان بسیاری به فکر ورود به این حوزه تولیدی باشند. اگر شما نیز میخواهید در این حوزه سودده فعالیت داشته باشید و یا یک خط تولید لبنیات متناسب با بودجه خود راه اندازی کنید ، توصیه میکنم که حتما با ما در این بخش همراه باشید تا مراحل راه اندازی یک خط تولید و تجهیزات مورد نیاز آن را با یکدیگر بررسی کنیم.
در این بخش، از معرفی مراحل تا معرفی تجهیزات مورد نیاز ، همراه با معرفی دستگاههای کاربردی که در شرکت لیماک صنعت استیل سبلان طراحی و تولید میشوند، شما را قدم به قدم راهنمایی میکنیم.
راهاندازی خط تولید لبنیات نیاز به دانش فنی، تجهیزات بهداشتی، و طراحی مناسب خطوط تولید دارد.محصولات لبنی شامل شیر پاستوریزه، ماست، دوغ، پنیر ، خامه، کره و دیگر فرآوردههای لبنی است. نکته مهم در تولید لبنیات ، حفظ طعم طبیعی شیر و لبنیات، حفظ بافت اصیل و ارزش غذایی بالای محصولات است. به همین دلیل، تجهیزاتی که میخواهید در خط تولید به کار بگیرید باید به گونهای باشند که بدون آسیب به کیفیت مواد اولیه، بهترین خروجی و محصول را ارائه دهند.
علاوه بر تاثیر دانش فنی و تجهیزات، رعایت استانداردهای بهداشتی در فرآیند تولید لبنیات بسیار حائز اهمیت است. نفوذ هرگونه آلودگی در خط تولید میتواند کیفیت نهایی محصولات را تحت تاثیر خود قرار دهد. از این رو استفاده از دستگاههای استیل ضد زنگ، شستشوی منظم خطوط تولید و رعایت نکات ایمنی از مهمترین الزامات کار در این حوزه است.
شیر پایه و اساس تمامی محصولات لبنی است پس اولین قدم در راهاندازی خط تولید لبنیات، تأمین شیر خام با کیفیت و مطمئن است. شیر باید از منابعی تهیه شود که استانداردهای بهداشتی را رعایت میکنند و دامها در شرایط سالم و مناسب پرورش یابند. شیر تازه باید در کمترین زمان ممکن از دامداری به کارخانه منتقل شود تا دچار افت کیفیت نشود و بتوان ادامه مراحل تولید را با همان کیفیت اولیه انجام داد.
همچنین، انجام آزمایشات اولیه از قبیل سنجش بار میکروبی، چربی، پروتئین و pH شیری که میخواهید در خط تولید استفاده کنید ضروری است. شیر دارای مقدار میکروب بالا نباید وارد خطوط تولید شود، چرا که موجب فساد سریع محصولات لبنی خواهد شد. استفاده از تانکرهای مجهز به سیستم سردکننده برای حمل شیر خام ضرورت دارد.
برای راه اندازی خط تولید، به مجموعهای از تجهیزات استاندارد و مناسب نیاز دارید که هرکدام نقش خاصی در فرآیند تولید دارند و میتوانند علاوه بر کاهش نیاز بکارگیری نیروی انسانی کاربرد موثری در افزایش سطح تولید و سطح بهداشت محصولات شما داشته باشند. همه این تجهیزات مورد نیاز را میتوانید از شرکت لیماک صنعت استیل سبلان سفارش دهید تا در کمترین زمان ممکن طراحی و تولید و در مسیر خط تولید شما نصب گردند.
مخزن ذخیره تمام استیل لیماک نقش حیاتی در حفظ کیفیت شیر خام و یا سایر مواد اولیه دارد. این مخازن از استیل ضد زنگ ساخته شده و مجهز به عایق حرارتی هستند که مانع از نوسان دمای شیر در تمامی مراحل تولید میشوند. همچنین مجهز به همزن داخلی برای جلوگیری از تهنشینی و رشد میکروارگانیسمهای مضر شیر هستند.
استفاده از مخازن لیماک این امکان را میدهد که مقدار زیادی از شیر به صورت کاملاً بهداشتی نگهداری شود تا در ادامه وارد خط تولید و تبدیل به سایر محصولات لبنی شوند. این مخازن در ظرفیتهای مختلف عرضه میشوند و قابلیت اتصال به خطوط پاستوریزاسیون را دارند.
پاستوریزاسیون شیر فرایندی در مراحل تولید است که برای کاهش میکروارگانیسمهای بیماریزا و مضر در شیر، بدون اینکه کیفیت و ارزش غذایی آن کاهش پیدا کند. این فرایند شامل گرمکردن شیر تا دمای مشخص سپس سرد کردن سریع آن میشود.
پاستوریزاسیون برای از بین بردن باکتریهای بیماریزا و افزایش ماندگاری شیر امری ضروری است.
پاستورایزر صفحهای لیماک با دارا بودن صفحات استیل ضدزنگ و سیستم کنترل دمای هوشمند، شیر را در دمای مشخص حرارت داده و سپس به سرعت خنک میکند.
این فرآیند بدون تغییر محسوس در طعم و ارزش غذایی شیر انجام میشود. قابلیت تنظیم دما و زمان پاستوریزاسیون، این دستگاه را برای تولید انواع محصولات لبنی سنتی و صنعتی ایدهآل کرده است.
هموژنایزر لیماک برای شکستن ذرات چربی و یکنواخت کردن ترکیب شیر و چربی موجود در آن مورد استفاده قرار میگیرد. در تولید لبنیات سنتی مانند دوغ یا برخی انواع شیرهای غنی شده، هموژنیزاسیون کیفیت محصول نهایی را افزایش میدهد.
در ترکیب مناسب شیر و چربی با استفاده از هموژنایزر لیماک، از جدا شدن لایه چربی در بطریهای شیر جلوگیری شده و طعمی یکنواخت حاصل میشود. این دستگاه به راحتی در خط تولید قابل نصب بوده و بهرهوری خط تولید را افزایش میدهد.
تولید پنیر سنتی نیازمند کنترل دقیق دما و حرکت آرام دلمه شیر است. پاتیل پخت پنیر لیماک با جنس تمام استیل ضد زنگ، قابلیت گرم کردن یکنواخت و امکان هم زدن ملایم مواد را فراهم میکند.
در این دستگاه، شیر به دمای مناسب رسانده شده، مایع پنیرزنی اضافه شده و دلمه تشکیل میشود. سپس با برشها و حرکتهای ملایم، آب پنیر جدا شده و آماده قالب بندی میشود.
پس از دلمه شدن، باید آب اضافی پنیرگرفته شود و پنیر قالبگیری شود. این کار معمولاً با قالبهای استیل ضد زنگ انجام میشود که به شکلدهی مناسب و تخلیه کامل آب کمک میکنند.
فشار مناسب در مرحله آبگیری، قوام و ماندگاری پنیر را افزایش میدهد. در کارگاههای حرفهای، تجهیزات اتوماتیک قالبگیری و آبگیری مورد استفاده قرار میگیرند که شما عزیزان میتوانید تمامی این تجهیزات را از شرکت لیماک صنعت استیل سبلان تهیه کنید و به خط تولید خود اضافه کنید.
برای تولید کره، پس از همزدن شیر ، خامه شیر در دستگاه چرن کره ریخته شده و تحت عمل هم زدن شدیدتر قرار میگیرد تا کره و دوغ از یکدیگر تفکیک شوند.
دستگاه کرهگیر لیماک با طراحی بهداشتی و استفاده آسان، فرآیند تولید کره سنتی را بسیار سریع و کارآمد میکند. همچنین قابلیت تخلیه آسان دوغ اضافه را فراهم میکند.
برای تهیه ماست سنتی، پس از پاستوریزاسیون شیر و تلقیح با کشتهای باکتریایی، شیر در ظروف ریخته میشود. دستگاه پرکن ماست لیماک با دقت بالا حجم مشخصی از شیر کشت شده را در ظروف بستهبندی میکند و این بخش از فرآیند تولید را به آسانی و با دقت بالا برای شما انجام میدهد.
پس از ریختن شیر کشتدهی شده در ظروف، آنها در اتاق گرم یا انکوباتور قرار میگیرند تا ماست بسته شود. برای تولید دوغ سنتی نیز از رقیق کردن ماست با آب استفاده میشود.
نقش دستگاه میکسر عمودی در خط تولید لبنیات:
میکسر عمودی در خط تولید لبنیات برای مخلوط کردن مواد مختلف بهویژه در فرآیند تولید انواع پنیر، کره، و سایر محصولات لبنی کاربرد دارد. این دستگاه برای ترکیب مواد اولیه مانند شیر، خامه، و سایر افزودنیها بهطور یکنواخت بهکار میرود. در تولید پنیر، میکسر عمودی برای مخلوط کردن شیر و مایه پنیر بسیار مفید است.
نقش مخازن سه جداره در خط تولید لبنیات:
مخازن سه جداره در فرآیند تولید لبنیات برای نگهداری و پخت مواد اولیه استفاده میشوند. این دستگاهها بهویژه در تولید پنیر و کره کاربرد دارند، چرا که میتوانند دما را بهطور دقیق کنترل کنند. همچنین، این مخازن برای نگهداری مواد اولیه پس از فرآیند پاستوریزاسیون و پیش از سایر مراحل نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
نقش میکسر زیر مخزن در خط تولید لبنیات:
میکسر زیر مخزن در خط تولید لبنیات برای ایجاد ترکیب یکنواخت در مخازن بزرگ استفاده میشود. این دستگاه بهویژه برای مخلوط کردن شیر و سایر مواد افزودنی (مانند نمک و اسیدهای لازم برای تولید پنیر) کاربرد دارد. این نوع میکسر بهطور مداوم مواد را ترکیب کرده و از تهنشینی و جداسازی آنها جلوگیری میکند.
نقش دستگاه برش ورقه ای پنیر در خط تولید لبنیات:
این دستگاه برای برش پنیر به ورقهها و اندازههای مختلف در فرآیند بسته بندی نهایی طراحی شده است. در خط تولید لبنیات، مخصوصاً پنیرهای فرآوریشده (مانند پنیر ورقهای)، این دستگاه برای برش دقیق پنیرها استفاده میشود.
نقش دستگاه گیس بافت پنیر در خط تولید لبنیات:
دستگاه گیس بافت پنیر برای ایجاد بافت کشسان و رشتهای در برخی انواع پنیرها (مانند پنیر موزارلا) استفاده میشود. این دستگاه با فرآیند کشش، بافت پنیر را بهطور خاصی تغییر داده و باعث تولید پنیرهایی با بافت نرم و کشسان میشود.
نقش دستگاه CIP اتومات در خط تولید لبنیات:
دستگاه CIP (Clean in Place) اتوماتیک بهمنظور شستشوی سیستمهای تولید بدون نیاز به جداسازی قطعات و بدون نیاز به شستشوی سنتی به وسیله انسان استفاده میشود. در خطوط تولید لبنیات، وجود این دستگاه برای شستشوی میکسرها، مخازن، و دستگاههای پاستوریزاتور ضروری است. این فرآیند به حفظ بهداشت و جلوگیری از آلودگی متقابل بین محصولات مختلف کمک میکند.
نقش دستگاه پلیت کولر در خط تولید لبنیات:
دستگاه پلیت کولر یا مبدل حرارتی در خط تولید لبنیات برای سرد کردن سریع مایعات بهویژه پس از فرآیند پاستوریزاسیون استفاده میشود. میتوان گفت پلیت کولر نقش مکمل در فرآیند پاستوریزه کردن شیر را دارد. با استفاده از مبدلهای حرارتی، دما بهسرعت کاهش مییابد و از رشد باکتریها و فساد محصول جلوگیری میشود.
نقش دستگاه فیلتر شمعی در خط تولید لبنیات:
فیلتر شمعی برای تصفیه مواد مایع و حذف ذرات خارجی از محصولات لبنی کاربرد دارد. در خط تولید شیر، کره، و پنیر این دستگاه برای حذف ذرات غیر قابل حل و ناخالصیها کاربرد دارد. این فیلتر کمک میکند تا محصول نهایی از نظر کیفیت و بهداشت مطابق با استانداردهای لازم باشد.
نقش دستگاه وت بلغاری در خط تولید لبنیات:
دستگاه وت بلغاری یا وت دو دایره در تولید پنیرهای نرم و شور کاربرد دارند و در فرآیند تخمیر و در مراحل پایانی تولید پنیر نقش مهمی دارند. دستگاه وت بلغاری بهطور خاص برای شکلدهی و فشردهسازی پنیرهای نرم و نیمهسخت طراحی شده است و بهعنوان یک سیستم انتقال مناسب برای پنیرها عمل میکند. در این دستگاه، پنیر در دما و فشار مشخصی تخمیر و شکل میگیرد.
نقش دستگاه وت پنیر در خط تولید لبنیات:
دستگاه وت پنیر برای تولید پنیرهای خاص مانند پنیرهای فشرده و یا پنیرهای با بافت خاص استفاده میشود. این دستگاه در فرآیندهایی مانند تخمیر، فشردهسازی و شکلدهی پنیرها بهویژه پنیرهایی مانند پنیر سفید، پنیر پیتزا و پنیرهای مشابه کاربرد دارد. دستگاه وت پنیر بهطور خاص در تولید پنیرهای با بافت یکنواخت و دمای کنترلشده برای فرآیندهای تخمیر و فرایندهای پس از آن مفید است.
نقش دستگاه دی اریتور در خط تولید لبنیات:
دستگاه دی اریتور برای حذف گازهای غیر ضروری و مضر از مایعات، مانند هوا و گازهای محلول، از شیر و سایر محصولات لبنی استفاده میشود. در فرآیندهای تولید لبنیات، گازهایی مانند اکسیژن میتوانند باعث فساد و تغییر طعم و بافت محصولات شوند. دستگاه دی اریتور بهویژه در خطوط تولید شیر و کره کاربرد دارد و از اینرو در بهبود کیفیت نهایی محصولات تأثیر زیادی دارد. این دستگاه از ایجاد افت کیفیت طعمی و آلودگیهای شیمیایی جلوگیری میکند و به بهبود کیفیت شیر و سایر محصولات لبنی کمک میکند.
برای افزایش عمر مفید محصولات، استفاده از دستگاههای بستهبندی مناسب ضروری است. بسته بندی مناسب علاوه بر معرف بودن برند و اطمینان بیشتر خریداران نسبت به محصولات شما ، تاثیر بسیار زیادی در حفظ کیفیت نهایی و سهولت در نگهداری و حمل و نقل محوصلات شما دارد
بهداشت: تجهیزات باید به گونهای طراحی شوند که به راحتی قابل شستشو باشند. استفاده از دستگاه CIP برای شستشوی خودکار خطوط تولید بسیار ضروری است.
چیدمان منطقی: طراحی مسیر مواد خام تا محصولات نهایی باید بدون تداخل باشد. ورود و خروج مواد باید در مسیرهای جداگانه باشد تا از آلودگی های جانبی جلوگیری شود.
ظرفیتسنجی: بسته به بازار هدف، باید ظرفیت تجهیزات را انتخاب کرد. برای مثال، خط تولید روزانه 500 لیتر با خط تولید 5000 لیتر تجهیزات متفاوتی نیاز دارد.
رعایت استانداردها: استفاده از تجهیزات دارای گواهی بهداشتی و استاندارد ISO ضروری است تا در بازرسیهای نظارتی دچار مشکل نشوید.
براساس ظرفیت کارگاه و سطح تجهیزات مورد استفاده، سرمایهگذاری اولیه میتواند بین 1 تا 1.5 میلیارد تومان باشد. این مبلغ شامل خرید تجهیزات، تجهیز فضای کارگاه، اخذ مجوزها و هزینههای اولیه جاری میشود.
برای شروع با ظرفیت متوسط (1000 لیتر در روز)، استفاده از تجهیزات لیماک صنعت استیل سبلان میتواند هزینهها را منطقی کرده و کیفیت بالای تولید را تضمین نماید.
نتیجهگیری
راهاندازی خط تولید لبنیات سنتی یک فرصت اقتصادی فوقالعاده است، به شرط انتخاب تجهیزات مناسب و رعایت بهداشت تولید. شرکت لیماک صنعت استیل سبلان با ارائه مجموعه کامل تجهیزات مورد نیاز از مخازن استیل گرفته تا دستگاههای بستهبندی، میتواند بهترین پشتیبان شما در این مسیر باشد.
با انتخاب تجهیزات استاندارد، موفقیت خود را در صنعت لبنیات تضمین کنید.
جهت دریافت مشاوره رایگان در خصوص راه اندازی خطوط تولید انواع لبنیات و یا پسخ به سوالهای شما میتوانید به کارشناسان فنی ما با شماره های : ۰۹۱۴۴۵۶۷۲۵۸ – ۰۴۵۳۳۸۷۳۵۱۹ – ۰۴۵۳۳۸۷۳۵۲۰ در ارتباط باشید.
ساعت کاری: 10 صبح الی ۲۰ شب
مجموعه لیماک آماده پاسخ گویی به مشتریان عزیز می باشد
تلفن: ۰۹۱۴۴۵۶۷۲۵۸ – ۰۴۵۳۳۸۷۳۵۱۹ – ۰۴۵۳۳۸۷۳۵۲۰
ایمیل: sanatsteelsabalan@gmail.com
آدرس: شهرک صنعتی شماره دو ، خیابان کارآفرینان یک
طراحی و توسعه توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ لیمو